Analó, bosses de paper reciclat rentable

Analó, bosses de paper reciclat rentable

QUI HI HA DARRERE D'ANALÓ?

Mariló, que sóc jo, està darrere de la marca. Per al bo i per al dolent jo m'encarrego de tot el procés, des del disseny, patronatge, confecció, fins al control i recerca de materials, comunicació ...

Per ara m'encarrego de tot, encara que sempre tinc ajuda de la gent que tinc a prop (amics, família ...).

¿D'ON NEIX EL PROJECTE? COM VAS DECIDIR COMENÇAR AMB LA MARCA?

Fa uns anys a causa d'un problema de salut vaig decidir fer un canvi. Deixi la meva feina i la meva vida a Londres i em vaig tornar a casa, Donosti. Volia una vida més "SLOW". Un cop a Donosti vaig estudiar un grau superior en vestuari a mida i d'espectacles. Aquí vaig començar en el món de la moda, disseny i confecció. Els accessoris i en concret les bosses sempre m'havien interessat especialment i em vaig llançar a fer alguna cosa, però des d'un marc de sostenibilitat i respecte seguint aquesta filosofia "slow" que m'havia fet decidir-me per aquest canvi.EN QUÈ S'INSPIRA ANALÓ?

La inspiració per a mi és una mica complicat d'explicar, moltes vegades crec alguna cosa i no sé molt bé d'on ve. Hi ha temes, llocs, sentiments ... sobre els quals em trobo pensant molt sovint, i crec que això pot ser el que m'inspira inconscientment: senzillesa, minimalisme, respecte, natura, funcionalitat...

TOTS ELS TEUS DISSENYS ESTAN FETS DE PAPER Per què vas decidir TREBALLAR AMB AQUEST MATERIAL?

Fa temps una amiga em va parlar d'un projecte que estava desenvolupant el seu cunyat amb un tipus de paper que s'utilitzava com tèxtil. Em va semblar al·lucinant. Em va agradar l'enfocament ecològic i innovador del projecte, però aquí es va quedar. Uns anys després, quan acabi els meus estudis de tèxtil, em va tornar al cap aquella idea i em vaig posar a buscar i a investigar diferents materials, materials alternatius que fossin sostenibles i respectuosos amb el planeta. En aquesta recerca vaig trobar un tipus de paper, diferent al del projecte que tant m'havia impressionat, però que també es tractava com tèxtil i que tenia moltes possibilitats i així va ser com vaig començar a treballar amb aquest material.

A LA NOSTRA CLIENTELA LI SORPRÈN MOLT EL FET QUE SIGUI RENTABLE. POTS EXPLICAR UNA MICA MÉS SOBRE ELS AVANTATGES D'AQUEST MATERIAL?

És cert, potser un dels aspectes que més sorprèn és que es pot rentar, és més, per confeccionar aquest material jo mojo prèviament cada peça perquè fa el paper més flexible i fàcil per a treballar.

El paper està tractat amb resines que ho fan resistent, però per a mi el més destacables d'aquest material i el que va fer que em decidís a desenvolupar la marca és que està certificat per OEKO-TEX (lliure de químics nocius per a les persones i el planeta ) i FSC. Aquestes certificacions eren imprescindibles perquè el projecte tingués tot el sentit que havia de tenir.

ON REALITZES LES TEVES COL·LECCIONS?

Les col·leccions les desenvolupo, de principi a fi, a Donosti. El procés és molt artesanal i tot surt d'una petita habitació, potser massa petita, m'agradaria comptar amb més espai però tot al seu temps!

COM VALORES ELS PRIMERS PASSOS DE LA MARCA? QUIN ÉS EL FUTUR D'ANALÓ?

L'acollida en el primer any de vida la valoro com a molt bona. A poc a poc es van complint objectius. No vull córrer, vull anar a poc a poc (slow), però fent les coses bé. El encarregar una sola de tot té els seus pros i contres, però l'anar a poc a poc la considero bo. A poc a poc es fan les coses millor.

VEURE TOTS ELS PRODUCTES D'ANALÓ >

   0

Moda SostenibleLES NOSTRES MARQUESProducció local  

   0

El teu comentari ha estat enviat amb èxit. Gràcies!
Deixa un comentari
Captcha